Alfalfa

Alfalfa obsahuje bílkoviny a vitamín A, B1, B6, C, E, K, minerály vápník, draslík, železo a zinek.

Alfalfa známá též jako vojtěška pochází ze západní Asie a východního středomoří. Výhonky alfalfa se staly populární potravou. V potravinových doplňcích se používají sušené listy nebo semena.

Vhodné aplikace:

  1. Menopauza (v kombinaci se šalvějí)
  2. Vysoký cholesterol
  3. Nechutenství
  4. Poruchy trávicího traktu
  5. Překyselení organismu
  6. Zadržování tekutin v těle
  7. Záněty kloubů
  8. Žloutenka
  9. Povzbuzení krevní srážlivosti
  10. Anémie
  11. Nedostatečné využívání živin organismem
  12. Stimulace laktace kojících žen

Vedlejší účinky a interakce: Užívání sušených listů vojtěšky v množství uvedeném výše jsou obvykle bezpečné. Jsou známy ojedinělé případy alergické reakce na vojtěšku.
Vojtěšku by neměli užívat lidé se systémovým lupus erythematosus (SLE). Alfalfa se nedoporučuje ani u lidí užívajících léky ovlivňující krevní srážlivost a trpících nadměrnou srážlivostí krve (tvorbou trombů).
Interakce s jinými léky nejsou známy.



Související články

Alfalfa - bohatý zdroj živin

9.8.2006 00:00

Vojtěška Alfalfa na překyselení organismu

18.1.2006 00:00

Alfalfa - přírodní zdroj vitality

1.12.2004 00:00